Kennismaken

Met jouw Diëtistenpraktijk

Over praktijk adamse

In 2010 is Diëtistenpraktijk Adamse gestart vanuit Hillegom. In de jaren die daarna volgde zijn wij uitgebreid naar Haarlem, Nieuw-Vennep en Noordwijkerhout. Wij werken samen met huisartsen en fysiotherapeuten. Ons doel is om een voedingsadvies op maat te maken en daarmee elke behandeling tot een succes te maken.

In de praktijk werken wij met veel plezier en vinden humor erg belangrijk. Een dag niet gelachen, is een dag niet geleefd toch?
Wij kijken echt naar de persoon en werken niet met standaard lijstjes. Als je een kant en klaar lijstje wilt, moeten we je helaas teleurstellen. Ieder mens is namelijk anders en heeft zijn eigen voorkeuren.

We geven specifiek advies bij bepaalde klachten en aandoeningen en op het gebied van afvallen richten we ons op gedragsverandering, waarbij stap voor stap het beste resultaat geeft. Zeker op de lange termijn. Want je wil niks tijdelijks, maar iets dat blijvend is.

Soms is een voorbeelddagmenu een prettige start, om weer terug te gaan naar de basis. Waarop bijvoorbeeld staat aangegeven welke hoeveelheid bij iemand past en een aantal variatiemogelijkheden, om mee aan de slag te gaan. Het is belangrijk dat de cliënt mee kan denken en de nieuwe gewoonten eigen maakt. Tijdens de consulten bespreken we knelpunten en sparren we over nieuwe opties en mogelijkheden.

Teamwork dus!

Zelf aan de slag?

Start vandaag nog, maak een afspraak en werk aan jezelf!

Wat zeggen onze cliënten?

De knop om. Na vele pogingen tot afvallen is het mij twee jaar geleden gelukt. Hierbij ben ik op eigen kracht 20 kilo afgevallen in ongeveer een klein jaar. Na deze 20 kilo gebeurde er weinig tot niets meer. De knop was om maar de teleurstelling werd groter. Ik denk dat vele mensen zich er in kunnen vinden dat hulp zoeken van een diëtist een grote stap is. Ik heb hem gelukkig wel genomen, de beste stap in mijn leven ooit. Na het eerste contact met diëtiste Patricia Adamse kreeg ik nieuwe ideeën en voorbeelden over hoe ik weer verder kon. De basis over gezonde voeding had ik wel maar door de hulp werd ik gemotiveerd hier beter op te letten. Ondanks dat ik al bij de sportschool bezig was werd mij de hulp aangeboden van een personal trainer, Robin Topper. Robin nam bij de eerste afspraak goed de tijd om duidelijk te krijgen wat voor persoon ik ben, waar ik heen wil en hoe ver ik bereid ben te gaan. Nadat hij een duidelijk beeld had is hij aan de slag gegaan met trainingen die goed aansloten bij mijn wensen en ideeën. Na deze stap vlogen de kilo's er weer af. Niet alleen Robin nam de tijd voor mij maar ook Patricia stelde voor te gaan hardlopen met mij. Door de combinatie van beide trainingen verbeterde mijn conditie zichtbaar. Alle trainingen waren goed afgestemd op mijn kunnen en werd er goed gewerkt aan vooruitgang. Vele trainingen volgden waarbij het elke week anders was. Nu bijna twee jaar verder heb ik intensieve kickboxtraining samen met intensieve krachttraining. Deze combinatie bevalt mij zeer goed. Voor Robin staat persoonlijke aandacht hoog in het vandaal hierdoor ontstaat er een sterke band waardoor alles waar je mee zit besproken kan worden. Door de stap die ik gemaakt heb, ben ik ondertussen ongeveer 40 kilo kwijtgeraakt. Hiernaast ben ik op goede en gezonde manier sterker geworden en ben ik gek geworden op sporten. Nu is dit allemaal niet gegaan zonder slag of stoot. Ondanks dat is het samen met Patricia en Robin gelukt om mij te vormen zoals ik nu ben. Ik kan eigenlijk maar één ding zeggen: wees niet bang en maak die stap! Je zult snel het resultaat merken. Stefan
Stefan
In mijn tienertijd heb ik een eetstoornis (Binge Eating Disorder) ontwikkeld en ben daardoor veel kilo's aangekomen. Velen diëten heb ik geprobeerd om die kilo's eraf te krijgen, maar dat hield ik dan een paar weken/maanden vol. Ik viel weer in mijn oude patroon terug en kwam dan weer meer aan dan dat ik was afgevallen. Ook heb ik bij meerdere sportscholen gesport, maar ook dat hield ik niet vol. Op het begin ging ik 3 a 4 keer in de week maar na een paar weken werd het saai. Elke keer weer hetzelfde rondje en ging ik niet meer. Dus bleef ik maar in het zelfde cirkeltje draaien en ben gaan nadenken wat er moest gebeuren om daar uit te komen. Ik ben op zoek gegaan naar een diëtiste en kwam uit bij Patricia. Het is mijn beste keuze ooit geweest! Patricia weet mij op te beuren als ik weer een dip heb en weet mij dan weer op het goede pad te zetten zodat ik weer de focus terug krijg. Ook hoef ik geen rare diëten te volgen en mag gewoon mijn boterhammetjes en aardappels eten waardoor het makkelijker vol te houden is , als ik maar op tijd eet. Door Patricia ben ik ook in contact gekomen met Robin waarmee ik ben gaan sporten. Robin maakt sporten leuk! Het is elke keer weer anders waardoor het vol te houden is. Voor mij is het voordeel dat ik een afspraak heb en dus moet gaan en geen excuus heb om niet te gaan sporten. Het een op een contact is erg fijn. Je krijgt een vertrouwensband met elkaar, daardoor is het makkelijker om over je strubbelingen te praten die je tegenkomt tijdens het gevecht tegen de kilo's. De keuze om met Patricia en Robin samen te werken is de beste keuze die ik gemaakt heb! Ben nu op de helft en weet zeker dat ik met de hulp van Patricia en Robin de andere helft er zeker ook af ga krijgen!! Ik hoef het niet meer alleen te doen, we zijn een team!!
Sabrine
In 2010 ben ik bij Patricia gekomen omdat er door mijn overgewicht Diabetes geconstateerd was. In middels is het 5 jaar later en ben ik nog cliënt bij Patricia. De afgelopen 5 jaar is het afvallen met ups en downs gegaan, van veel kilo s verliezen naar tot 3x aan toe weer aankomen ( aankomen 10 tot 15 kilo per keer ) nu zit ik op de goede weg en bijna bij mijn streefgewicht. In al die jaren heeft Patricia me gesteund, aangemoedigd, een luisterend oor geweest en positief, nooit een afvallig of een naar woord, wat ik in het verleden bij andere wel had mee gemaakt. Gewicht verliezen is natuurlijk iets wat je zelf moet doen een ander kan het natuurlijk niet voor je doen, maar ik denk oprecht als ik Patricia niet had gehad al die jaren ik het nooit zover had gekomen, ook omdat zij voor je erin blijft geloven als jezelf er niet meer in geloofd dat je het kan. inmiddels ben ik 45,7kilo kwijt, en bijna op mijn streefgewicht en mijn belofte ingelost dat ik niet nog 5 jaar bij haar langs blijf komen : )
Brigitte
2 jaar geleden was ik er klaar mee, geen excuses meer. Ik was gewoon veel te zwaar. Ik heb diabetes en moest meer insuline gaan spuiten van 1x per dag naar 4x per dag. In overleg ben ik naar de diëtistenpraktijk van Patricia gegaan en gaan sporten bij de Fysio therapeut. We besloten om een koolhydraatbeperkt dieet te gaan volgen. Dat klinkt heel heftig maar is in de praktijk heel goed te doen. Ik eet koolhydraatarm brood, wat bij elke bakker verkrijgbaar is en ik eet heel weinig aardappels pasta en rijst. En iedereen die wat aan zijn gewicht gaat doen weet dat chips koek etc. geen goede combinatie zijn met afvallen. Ik was toen ik begon 61 jaar en woog 102 kilo. Langzaam maar zeker viel ik af, heel rustig aan, af en toe kon ik met een verjaardag of in het weekend een beetje smokkelen met iets lekkers, ik neem ook altijd een koekje bij de koffie s avonds, maar eentje he🙂. Nu na twee jaar ben ik 22 kilo afgevallen en is mijn BMI heel veel naar beneden gegaan en spuit ik geen insuline meer. Ik ben best trots op mijzelf en vind het fijn dat ik dit samen met Patricia hebt bereikt. Ze was er altijd voor tips en tricks en was ook altijd trots op mij. Het bewijst toch ook maar dat je op oudere leeftijd best kan afvallen. Ik vind het nu goed zo maar heb toch afgesproken om over een halfjaar nog weer even naar Patricia te gaan, voor een beetje een stok achter de deur.
Mary