Blog
30
april
2020

10 tips om gezond en happy te blijven tijdens het corona virus

1 Keep it clean!
Wanden wassen en oppervlaktes schoonhouden. Schoon huis, opgeruimd hoofd! VOORJAARSSCHOONMAAK zou ik zeggen! Woehoe.

2 Keep on moving
30 minuten per dag is perfect! Ga lekker naar buiten voor een wandeling of ga hardlopen. Met voldoende afstand natuurlijk. Kan je niet naar buiten, pak er dan een online sportles bij, dans op je favoriete muziek, doe yoga of loop de trap op en af.

3 Maaltijden vooruit plannen
Wat eten we vanavond? Om hier antwoord op te kunnen geven plan je een paar dagen vooruit. Hierdoor hoef je minder vaak naar de supermarkt en het voorkomt “wat eten we STRESS”.

4 Hydratatie
Het lichaam bestaat voor 75% uit vocht. Het advies is 2 l per dag. Nu we wat minder actief zijn vanwege de lockdown, heb je misschien minder dorst. Zorg dus dat je lichaam er aan helpt herinneren om voldoende vocht binnen te krijgen. Vermijd frisdranken, sapjes, limonades. Daar zit heel veel suiker in. Neem bijvoorbeeld water met een smaakje of een bubbeltje (en nee, geen champagne 😉)

5 Real foods
Eet zo puur mogelijk en dan bedoel ik onbewerkt. Waar geen suiker, zout of andere stoffen aan toegevoegd zijn. Ooit een ingrediëntenlijst op een stuk fruit zien staan? 😛

6 Eet de kleuren van de regenboog
Vitamines, mineralen en anti-oxidanten, vezels. Wie wil ze niet? Heerlijk toch om die met groente en fruit binnen te krijgen. Eet bijv. 200 gram en 200 gram groente per dag. Heerlijk als tussendoortje of bij een maaltijd. Tip: blijf variëren.

7 Don’t do it!
Laat de producten waar veel verzadigde vetten en toegevoegde suiker in zitten staan. Zoals koek, snoep, ijs, gebak, chocolade. Dit zijn loze calorieën. Hier wordt je alleen maar heel moe van en humeurig. Niet echt gezellig dus!

8 Try something new!
Misschien meer tijd tot je beschikking? Ga lekker kokkerellen en probeer iets nieuws. Er bestaan miljoenen recepten op internet. Kijk bijvoorbeeld op eens op pinterest. OF sla een kookboek open die al veel te lang in de kast staan.

9 Kruidentuintje
Koop een paar plantjes verse kruiden voor in de keuken of maar buiten een kruidentuintje. Gebruik minder zout en meer verse kruiden. Ook veel lekkerder als je het mij vraagt 🙂

10 En tot slot: Maak een planning voor de dag
Het klinkt misschien niet zo spannend, maar het werkt wel. Van te voren weten wat je gaat eten geeft rust. Daarop kan je dan je boodschappen doen. Ontbijtje, lunch, avondeten en eventueel een paar tussendoortjes. Probeer het maar eens, ben benieuwd wat je ervan vindt.

Heb je meer vragen of wil je meer tips?  Of misschien wel persoonlijk voedingsadvies?
Neem dan contact op voor een telefonisch of videoconsult
Tel: 0641039284
Email: info@praktijkadamse.nl
Of via het contactformulier op de website

Comment
0

Leave a reply

twee × 1 =